Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

INR's 10 tips för små badrum

|28/05, 2024

INR's 10 tips för små badrum

Är du redo att optimera ditt lilla badrum och förvandla det till en praktisk och stilren oas? Med rätt design och smarta lösningar kan även de mest kompakta utrymmena bli både funktionella och attraktiva. Här är INR's tio bästa tips för att maximera utrymmet i små badrum, med fokus på design och funktionalitet:

1. Smarta möbler

Satsa på kommoder och skåp som erbjuder smart förvaring utan att ta upp onödig plats. Och låt dig inte luras av ett blygsamt yttre – även en mindre kommod kan erbjuda gott om invändig förvaring. I INR's sortiment hittar du kommoder i bredd från 40 cm och uppåt – med lådor eller lucka och med olika höjder och djup. Komplettera med spegelskåp och förvaring.

INR's minsta kommoder

2. Fokus på förvaring

I små badrum blir funktionen och utrymmet inuti möblerna extra viktigt. Med alla INR's kommoder följer praktisk småförvaring som hjälper dig att hålla koll på småsakerna som annars lätt kommer bort. I spegelskåpet – det lilla badrummets bästa vän – finns flera smarta finesser för en organiserad tillvaro, till exempel prylhållarmagnet och dolt eluttag.

INR's spegelskåp

3. Strategisk belysning

Använd både direkt och indirekt belysning för att skapa ett väl upplyst och inbjudande utrymme. Då upplevs också rummet större och luftigare. Effektiv belysning i kombination med smart förvaring bakom spegelglaset är alltid ett vinnande koncept. På många av INR's speglar och spegelskåp kan du dessutom ställa in både ljusstyrka och ljustemperatur precis så som du vill ha det.

INR's badrumsspeglar

4. Duschvägg för små badrum

Tänk till lite extra när du ska välja dusch till ditt lilla badrum. Kanske finns det en mer optimal lösning än den du först tänkt dig. Utnyttja INR's duschguide för att hitta den rätta lösningen för dig och ditt badrum. Du har också möjligheten att skapa en skräddarsydd duschlösning som passar perfekt i ditt utrymme – utformad för att maximera både stil och funktion.

Guide: Välja dusch

5. Vikbara duschdörrar

I små badrum är det naturligt att badkaret får ge vika för duschen och här har du alla möjligheter att skapa en duschplats som är både estetiskt tilltalande och platsbesparande. Särskilt optimerade för det lilla badrummet är de praktiska vikbara duschdörrarna i duschserie Linc Flex.
Linc Flex

6. Nischade möjligheter

Att skapa en nisch i badrummet kan ge oanade möjligheter. Med en dusch på ena sidan och till exempel en WC på den andra kan du få plats med mer på en överraskande liten yta. Och om du väljer en vikbar duschdörr från INR's duschserie Linc Flex behöver nischen inte vara bredare än 580 mm bred för att du ska kunna ta dig in och ut utan problem.
Nischlösningar

7. Utnyttja takhöjden

Ett duschglas som sträcker sig från golv till tak gränsar av det lilla badrummet och ger en uppförstorande känsla, se modellerna med Plus i namnet i duschserie Edge, Arc och Epic. Genom att också skapa höjdvariationer i taket kan du ge ditt badrum ytterligare djup och dynamik, vilket förstärker den uppförstorande effekten och gör rummet mer inbjudande.

Edge

8. Låt inte fönstret hindra dig

Ett återkommande hinder i många av våra kunders badrumsplaner är det där fönstret som alltid tycks vara i vägen i små badrum. Linc Monument heter duschhörnan som du kan montera på i princip valfritt avstånd från hörnet. En otroligt mångsidig duschlösning som fungerar i de flesta badrum. Se några exempel på länken.

Dusch vid fönster

9. Den vertikala handdukstorken

När golv- och väggyta är begränsad– bygg på höjden! INR's vertikala handdukstorkar gör just det med sitt eleganta långsmala uttryck. Och torkar handduken minst lika effektivt som en traditionell tork samtidigt som de är energisnåla.

Handdukstorkar


10. Smart förvaring i duschen

I små badrum blir det viktigare än någonsin att optimera förvaringen – även i duschen. För vem vill snubbla över schampoflaskor på golvet? Upptäck INR's smarta förvaringslösningar och maxa duschutrymmet – såväl praktiskt som estetiskt.

Duschförvaring